MERINGUE
Genoeg vir 8-10
Ingredients
- 150 ml ongesoute aquafaba
- 1 teelepel (5 ml) kremetart
- ½ teelepel (2,5 ml) vanielje-ekstrak (opsioneel)
- 200 g strooisuiker
Instructions
- Verhit die oond tot 100 ºC. Plaas die aquafaba in ’n groot bak en gebruik ’n elektriese
handklitser om dit vir 2 minute teen ’n lae spoed te klits tot skuimerig. Verhoog die spoed
tot medium of hoog. - Ná nog omtrent 2 minute behoort die skuimerige mengsel dikker te raak. Voeg die
kremetart en vanielje by, indien jy dit gebruik. Dit behoort sagte punte te begin vorm. Begin
nou 2 eetlepels suiker op ’n slag byvoeg – as al die suiker by is, behoort jy ’n sysagte
meringue te hê wat stywe punte vorm. - Plaas jou spuitsak in ’n groot bierglas sodat jy dit maklik kan vul, en voer 2 bakplate met
bakpapier uit. Spuit twee ronde sirkels meringue en sit dit in die oond. Bak die meringues vir
90 minute sonder om die oonddeur oop te maak. Skakel die oond af, maar los die
meringues binne om af te koel (met die oonddeur nog toe).