
BROS VARKLENDE, TARTE FINE VAN SELDERYKNOL EN PERE, GROEN PEPERKORREL-JUS
Yield:
6
Prep Time:
30 minutes
Cook Time:
1 hour
Ingredients
- 1 Heel Varklende (oornag gepekel)
- Wit Wyn
- 200g Pancetta dun gesny met vlieskerfmasjien
- 500ml vark-jus
- 6 eetlepels groen peperkorrels
- Tarte fine
- 300g skilferkorsdeeg
- 3 pere
- 1 seleryknol
- Ongesoute botter
- Versiersuiker
- Selderyknol-truffelpuree
- 400g selderyknol, geskil
- 350ml room
- 1 t truffelolie
Instructions
- Vakuumverpak die varklende met witwyn en sous vide vir 12 uur teen 80˚C.
- Wanneer gekook, verwyder uit sak en pers tussen twee velle waspapier met 5 g gewig gelyk verdeel oor die lende.
- Laat rus oornag en wanneer afgekoel, sny in 3cm repe.
- Skil en ontklok pere. Plaas pere in mediumgrootte pot met botter en kook stadig oor lae hitte vir 15 minute. Verwyder en laat afkoel.
- Skil selderyknol en sny in dun skywe met mandolien. Plaas die seledryknolskywe ook in die botter ná die pere. Herver-hit en sodra dit begin sis, verwyder van hitte.
- Dreineer en laat afkoel.
- Plaas die skilferkorsdeeg op 'n bakplaat, prik met 'n vurk, maar laat 'n 1cm randjie.
- Plaas pere in lae oor mekaar oor die lengte van die deeg, herhaal met die selderyskywe, bedek met bakpapier totdat gereed om te bak.
- Selderyknol in 'n pot, bedek met room, voeg sout by en meng.
- Laat kook, verminder hitte, bedek en kook stadig vir 10 minute, verwyder deksel en kook vir nog 10 minut.
- Verwerk tot glad. Voeg truffelolie by en meng.
- Besprinkel tarte fine met versiersuiker en plaas bakpapier en nog 'n bakpan bo-oor.
- Braai lende bros in 'n kleefvrye pan en bak tarte fine in 'n voorverhitte oond teen 180˚C vir 12-15 minute.
Selderyknolpureee
Notes
Voeg peperkorrels by vark-jus en roer.
Bedien bros varklende oor die tarte fine, selderyknol-truffelpuree, skep groenpeper-jus oor met laastens bros pancetta. (Bedien nog geroosterde pere met die gereg indien verkies).